Van A naar Beter-w-aangifte

Voor nagenoeg elke ondernemer is de periode weer aangebroken om deze maand de Btw-aangifte weer in te dienen. Gisteren heb ik reeds mijn aangifte ingediend, omdat mijn omgeving up-to-date is. Hiermee bedoel ik te zeggen dat de inrichting van mijn verkoopfacturen structureel is ingeregeld en dat de inkoopfacturen allemaal zijn verwerkt. Dat is eigenlijk de basis om mee te starten.

Aangezien ik in een positie zit dat ik relatief weinig inkoopfacturen heb, betekent dit voor mij dat ik elk kwartaal dien te betalen. Daar maak ik mij geen zorgen over, omdat ik van mijn ontvangen betalingen van de verkoopfacturen direct de BTW apart zet op een Btw-rekening in mijn bankpakket. Dat geef ik niet uit, want dat dien ik af te dragen. Ik creëer een potje om mijn Btw te kunnen betalen. Zo heb ik ook andere potjes voor reservering inkomstenbelasting (te betalen in 2021), voor winst reservering, voor kosten en voor uitkering van salaris. Dit geeft heel veel rust kan ik je zeggen.

Deze methode staat bekend als Profit First en wordt in Nederland aangestuurd door Femke Hogema. Wil je ook de stap maken van A naar Beter-w-aangifte? Voordat je gaat vertrekken in kwartaal 3, toch zeker even je route checken voor je volgende aangifte! Checken kan je met mij doen via gratis virtual koffie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *